Vart är ditt tryckeri på väg?

Det rör på sig i tryckerivärlden, nästan så att hela havet stormar. Det finns fler möjligheter och vägar att välja på än någonsin, både vad gäller maskininvesteringar och affärsmodeller. Det kan liknas vid alla valmöjligheter som står öppna för dagens ungdomar. En del kommer inte vidare, går vilse och kan eller vill kanske inte välja väg.

Frågorna är många. Hur man bäst finns online kan vara ett mysterium och till och med lite skrämmande. Det är trots allt värt  att lära sig mer om nya tekniker, automationer och hur man gör webben till ens bäste vän och försäljare. Det är bra om du funderar och har en idé om hur man som tryckeri kan vrida och vända på sin verksamhet, för att tjäna (mer?) pengar. Låt det dock inte stanna vid en tanke, utan kom snabbt till handling. Det som kan vara mest riskabelt är att stå still och fastna i ett gammeldags arbetssätt, och göra så som man alltid gjort.

Det gäller att jobba smartare från kund till leverans. Att hitta sätt att kapa ledtider och onödig administrations tid. Och förstås samtidigt se till att kunden får den trycksak och service den vill ha, till ett pris den är beredd att betala.

Att besöka GrafKom I/O den 5-6 maj – är ett utmärkt sätt att hålla sig uppdaterad och diskutera utmaningar och möjligheter med branschkollegor. Hoppas vi ses!