ARIFIQ ANSTÄLLER

– SYSTEMUTVECKLARE 
– SYSTEMARKITEKT
– LÖSNINGSARKITEKT
– AFFÄRSOMRÅDES-/RESELLERANSVARIG

Den grafiska branschen är i stort behov av automation i affärs- och produktionsprocessen och vi har en lösning. Den grundar sig i vår patentsökta metod för automatisk kostnadsoptimering av trycksaksproduktion. 

Hos oss får du vara med att skapa ny avancerad teknik för en global marknad. Du är med och sätter arbetssätt och rutiner. Du får stort eget ansvar och kan påverka inriktningen i jobbet beroende på intresse och fallenhet.  

Idag är vi 10 personer och vi expanderar i rask takt i världens alla hörn och behöver förstärka vår organisation med ett helt gäng. I Sollefteå finns idag den tekniska utvecklingsavdelningen och support. I Östersund finns marknad, finans och support. 

Alla som jobbar hos oss måste vara bekväma med att kommunicera på engelska med våra kunder. Det underlättar även vardagen på jobbet om du är hyfsat bra på svenska. 

Om du är lösningsorienterad, ansvarstagande, gillar att göra ett bra jobb, har initiativförmåga och en positiv syn på livet gör det jobbet så mycket lättare, både för dig och oss runt omkring. För alla jobb är det en tillgång om du har kunskap om grafisk produktion och affärs-/produktionssystem.

Kunderna är våra hjältar! Vi skapar nya affärsmöjligheter och lönsamhet för våra kunder. Vi vill att du alltid har dem i fokus. 

Alla anställningar är heltid, tills vidare – men vi kan tänka oss även andra upplägg. Vi anställer löpande, så hör av dig med det samma till Carina Karlsson, VD: carina@arifiq.com, 070-389 19 09.

Systemutvecklare

Hos oss arbetar Du agilt. För varje projekt sätter vi ihop ett lämpligt team från olika kompetensområden. Det vi jobbar mest med och de kunskapsområden du behöver behärska är:

  • Frontend, utveckling av webbapplikationer (Javascript ned stöd av olika ramverk).
  • Backend, utveckling av serverfunktioner inklusive beräkningar (Java) , databashantering (SQL Server) och integrationer med andra system (bl a API, XML)

Det är även meriterande att ha goda kunskaper inom:
– Platforms and Communications, drift och förvaltning av våra molntjänster och servrar (Windows, Linux, TCP/IP, routing, firewalls)
– Appar för iPhone och Android
– Generella verktyg Excel, VBA, Adobe CC, etc.

Vi söker dig som har minst tre års Universitets-/högskoleutbildning inom data/systemvetenskap/matematik eller motsvarande. Relevant arbetslivserfarenhet är meriterande.

Systemarkitekt

Som systemarkitekt är du tekniskt ansvarig för att driva arbetet med att ta fram lösningar till våra kunder. På övergripande nivå ansvarar du för beslut och rekommendationer rörande rutiner, verktyg, teknikval och designregler. I vardagen handlar det främst om att förvandla krav och önskemål till designval och lösningar.

Kraven är oftast kunddrivna och kommer från våra lösningsarkitekter, som hos oss hanterar kundkontakterna, men även från interna processer. Designvalen och lösningarna kommuniceras till våra systemutvecklare.

Exempel på övriga arbetsuppgifter:
– Utvärderingar, utredningar, konceptutveckling och lösningsförslag.
– Utveckling och dokumentation av gemensamma ramverk för kod och stödsystem.
– Mentorskap – Stöd vid test och utveckling av applikationer och system.
– Analys och bearbetning av krav.
– Granskning av kvalitet på kod och dokumentation.
– Ansvarig och ledning av säkerhetsgranskningar och andra kvalitets- och effektivitetshöjande åtgärder.
– Omhänderta idéer och utvärderingsrapporter samt ta fram förändringsförslag.
– Styrning av produktstrukturer och prioritering av innehåll i produktleverans.
– Stöd vid offertarbete

Du förväntas vara kundorienterad, flexibel, självgående och ha djup teknisk kompetens inom många olika områden. Vi värdesätter ett högt kvalitetsmedvetande, stark drivkraft samt god innovations- och kommunikationsförmåga.Vi förutsätter att Du har mycket god erfarenhet av utveckling av webb-applikationer och Java. I övrigt värdesätter vi kunskaper om:
– Grafisk produktion
– Affärssystem
– Informationssäkerhet
– Tekniska standarder och arkitektur-ramverk
– Molntjänster
– Databaser
– Linux och Microsoft systemarkitektur
– Datakommunikation
– Maskinvara
– Kravhantering och testmetodik
– Agila metoder

Till din hjälp har du vid behov tillgång till duktiga kollegor.

Lösningsarkitekt

Som Lösningsarkitekt är du spindeln i nätet mellan våra kunder och utvecklingsteamet. Jobbet innebär att kommunicera med kunder och förstå deras behov och sammanställa tekniska lösningar för det, både i befintliga system men även identifiera behov av ny funktionalitet.

För presumtiva kunder handlar det om att hålla demos och finnas som tekniskt stöd i försäljningsprocessen. För nya kunder projektleder man implementeringsprocessen, tar fram kravspec för integrationsprojekt och systemlösningar, samt tar fram och håller i utbildning.

Du behöver vara mycket kundorienterad, gilla att kommunicera i tal och skrift, vara strukturerad och ha en bred systemteknisk förståelse. Då vi verkar inom den grafiska industrin är det en stor fördel om du har bakgrund inom det.

Jobbet kan innebära endel resor, arbetstiden kan i viss mån komma att anpassas till kundernas tidzoner.

Du kan ha en högskoleutbildning inom data/systemvetenskap, eller praktiskt anskaffade kunskaper och erfarenhet inom området.

Affärsområdes-/reseller-ansvarig

arifiQ startar upp återförsäljning genom partners i USA, Europa och Asien. Vi söker en engagerad, initiativrik, strukturerad och stabil affärsområdesansvarig för återförsäljare. Du ska på olika sätt underlätta representanternas försäljningsarbete. Vilket bl a kan innebära:

  • Utveckling och underhåll av ett ”reseller kit” för återförsäljare.  
  • Stöd och kontakt för återförsäljare på fältet
  • Planering och genomförande av försäljningsaktiviteter tillsammans med återförsäljare.
  • Utbildning för återförsäljare och kunder. 
  • Hålla i försäljningskontakten även för direktkunder på respektive markanden.
  • Stöd vid implementering av arifiQ-produkten hos tryckeriet.  

Du kommer att närmast att jobba tillsammans med Marknadsavdelningen och Lösningsarkitekt-teamet.

Du behöver vara flytande på engelska och om du kan spanska är det meriterande. Vi ser att du har en högskoleutbildning inom Marknadsföring/IT eller motsvarande. Känner du dig hemma i den grafiska branschen är det en fördel.

Resor förekommer. Arbetstidens förläggning kan i viss mån behöva anpassas till kundens tidszon. Arbetsort Östersund.