Trycksaksbeställningar online är grejen!

Grattis alla trycksaksköpare! Nu bubblar det med lösningar för digitala trycksaksbeställningar. Fler och fler tryckerier hittar sätt, att antingen i egen regi eller genom att bli underleverantör till andras försäljningsportaler, göra sig tillgängliga online. Det är bra för branschen.

Vi medverkade nyligen på Cap & Design’s event Digital Crunch som riktar sig till kommunikations- och inhousebyråer. Alltså de som köper trycksaker. När vi frågar dem hur de beställer trycksaker, får de genast ett plågat uttryck och tar sig för huvudet. ”- Prata inte om det”. De vill helst fundera på alla digitala kanaler de kan kommunicera sina budskap i och trycksaker, det är något alla gör men helst inte pratar om. När vi presenterar att det finns lösning på ”trycksaksproblematiken” (d.v.s att det är så krångligt att beställa), så skiner de upp och säger: Fantastiskt! Speciellt när de ser att de direkt i InDesign kan får pris och beställa. Tydligt är också att denna grupp inte är särskilt priskänslig och att de gärna behåller tryckeriet de redan har en bra relation med.

Så med en smart beställningsfunktion online kan tryckeriet faktiskt upparbeta en fördjupad relation med sina kunder, trots att man pratar mindre med dem. Kunden gör offertjobbet och hör av sig endast med specialfrågor, helst inte annars. Tryckeriet kan alltså med en digitaliserad beställningsportal, förvänta sig fler ordrar och samtidigt spara tid. Grattis alla tryckerier!