arifiQ 2014

Dags att summera ett minst sagt händelserikt år.

Vi har ägnat mycket tid till att besöka tryckerier, i hela landet. Det är en fröjd att träffa all stolta och glada tryckerimänniskor! Tack för alla intressanta samtal! Det är så roligt få dela med sig av en egen innovation som på riktigt lättar arbetsbördan för det betungande offert- och orderarbetet som alla tryckerier brottas med.

Många har också upptäckt att arifiQ kan fungera som ett säljverktyg, som kan ge kunderna direktaccess till tryckeriets priser. De tryckerier som är på tårna och vill ta marknadsandelar, har här en unik chans att göra sig tillgänglig 24/7 och samtidigt hålla stabila och justa priser.

Vi har under året inlett ett givande samarbete med Agfa Graphic. Det tog inte mer än några dagar att integrera arifiQ med Agfas prepressystem Apogee. Nu kan vi tillsammans erbjuda ett sömlöst och helautomatiskt flöde hela vägen från offertförfrån (kund) – order – prepress – produktion. Nästan löjligt enkelt!

Vi har också upptäckt stora möjligheter med en annan global aktör, nämligen Adobe. Håll utkik!

I höstas fick vi en fantastisk möjlighet att i fyra veckor, delta i ett affäsutvecklingsprogram i Silicon Valley, tillsammans med 12 andra ambitiösa teknikbolag från Norge och Sverige. Vi passade på att träffa branschfolk, allt ifrån tryckerier, experter/gurus, web-shopsbolag och reklambyråer. Vi lärde oss massor och fick inte minst en jädra massa inspiration.

Vi har gått från 4 anställda till 9 och har nu ett komplett utvecklingsteam som grejar allt vad du vill vad gäller systemutveckling. Vi har också stärkt laget genom två nya delägare och en ny styrelseledamot. Värdefullt är också samarbetet med kommunikationsproffsen Trampolin PR och Vision2.

Vi vill först och främst tacka våra kunder som är med oss och bryter ny mark i denna traditionella bransch! Tack till Björn och Micke på Agfa! Tack till Ola och Ulf på Branschkoll/Mcro! Tack till våra internationella rådgivare Kim och Chris på ClearEdge.com!

Önskar Dig ett effektivt, glädjefyllt och lönsamt 2015! Vi ses!